Ortadoğu Teknik Üniversitesi - Matematik Bölümü mezunu, 20 yıllık idarecilik, öğretmenlik ve akademik tecrübesiyle İlhan GÜR, eğitim hizmetini profesyonel öğretmen kadrosuyla tüm derslerdebire-bir gerçekleştiriyor.
"Middle East Technical University"
M.E.T.U.
YANLIŞ DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIKLARI
Başarılı olabilmek ve çalışmanın karşılığını en iyi şekilde alabilmek etkili çalışma yollarını bilmek ile mümkündür. Ayrıca ders çalışırken yapılan hatalar ders verimini düşürmektedir. Amacınız çok çalışmak değil etkili ve verimli çalışmaktır. Bunun için ders çalışırken yaptığınız hatadan uzaklaşmak ve bu hataların alışkanlık haline gelmesini önlemek temel amacınız olmalıdır.
Ders Çalışırken ve Hazırlanırken Yapılan Verimi Düşüren Hatalar;
1. Evin çeşitli yerlerinde çalışmak bir hatadır. Ders çalışacağınız belirli bir yeriniz olmalıdır. Bu yerin veya odanın dışında çalışmak anlama yüzdenizi düşürür. Daha çok enerji sarf ederek daha az verim alırsınız.
2. Müzik, televizyon, poster, afiş, resim gibi dış uyarıcıları çalışma ortamında bulundurmak hatadır. Derse olan ilginiz o öğe ile dağılır. Tekrar ilginizi toplamak enerji ve istek gerektirir. Buda sizi yorar ve verimi düşürür. Daha isteksiz çalışırsınız.
3. Çalışırken hayal kurmak, dış etkenlerden dolayı sık sık dersten kopmak bir hatadır. Neden öğrendiğinizi bilmediğinizden hayal kurma noktasına gelirsiniz.
4. Dersi asla ezberleyerek çalışmayın. Anlamadığınız dersi ezberlemek başarı değildir.
5. Derse başlamadan evvel motive olmaya gayret edin. Dersi neden çalıştığınızı, hedefinizi, konuyu bilmenin hayatınıza neler katacağını öğrenin.
6. Planlı çalışmamak öğrencilerimizin en büyük hatalarıdır. Ne zaman, nerede, hangi ders ve hangi konu çalışılacağına plan programı yapılmalıdır.
7. Öğrenciler öğretmenin anlattığı konuları günlük, haftalık, aylık tekrar etmelidirler. Unutmayın en iyi anlaşılan konu tekrar edilmemişse 24 saat içerisinde %70 oranında unutulur.
8. Çalışılan oda dağınık ve düzensiz ise ders çalışmak istemezsiniz. Temiz ve düzenli bir oda ile ders çalışan kişi istediği kitap, defter gibi gereksinimlerini kısa zamanda bulabilecektir.
9. Ders çalışırken sayısal ve sözel derslerde çeşitlilik sağlamak her zaman verimi arttırır. İki sayısal ya da iki sözel dersi arka arkaya çalışmayın.
10. Derse hazırlıklı gitmemek çok büyük bir hatadır. Öğretmen dersi anlatırken eğer hazır değilseniz merak ettiklerinizi soramazsınız. Dersin önemli yanlarını öğrenip gelmeniz dersi daha kolay anlamanızı sağlar.
11. Öğretmen ders anlatırken not tutmamak bir hatadır. Not tutmak önemli ve üzerinde durulması gereken yerleri gösterir.
12. Yatarak veya uzanarak ders çalışmak dersin verimini düşürür. Aynı dersi odanızda ve plana göre yapsaydınız daha çok verim alacaktınız. Daha az verimle ders çalışmayın.
13. 45 dk. çalışmanın ardından 10 dk. dinlenme arası verin. Dinlenme aralarında çalışma masanızdan kalkmamaya özen gösterin.
14.Yeterli uyumak ve yeterli beslenme alışkanlığını edinin. Vücudunuz daha dinç ve zekanız daha işler durumda olacaktır.
15.Ders çalışmaya başlamadan önce tüm fiziksel ihtiyaçlarınızı gidermeli ve ders çalışırken kesinlikle bir şeyler atıştırmamalısınız. Çünkü insan bir şeyler yerken yaptığı işteki konsantrasyonunu yitirir. Yemek yeme ve çalışma etkinliklerinizi dikkatli planlamalısınız.
16.İki ayrı işi birlikte yapınca ilgi bölünür. Bu da kalite kaybına neden olur. Müzik dinleyerek yada TV izleyerek ders çalışmaya konsantre olmak mümkün değildir. Ders çalışma etkinliği profesyonel davranmayı gerektirir.
17.Ders çalışmayı erteleme yerine zamanında ve planınıza uygun olarak ders çalışın.
DUYURULAR
BİREBİR EĞİTİM PROGRAMI
En Etkin Öğrenme Yönteminin, "Bireysel Eğitim" Olarak
Kabul Edildiği Günümüzde,
Öğrenci & Öğretmenin
En Uygun
Saat ve Yerde
Ders çalışmalarına olanak sağlayan bir Eğitim Yöntemidir.